6.18.2015

TO DO: Visit Fashion Festival Arnhem


Deze zomer - van 5 juni t/m 5 juli 2015 - is de tweede editie van Fashion Festival Arnhem (FFA) met als slogan Celebrate Creativity van start gegaan. Tijdens dit stadsfestival viert Arnhem haar creativiteit op het gebied van mode, design en lifestyle. Vier weken lang zijn er allerlei evenementen, shows, exposities, lezingen en workshops in Arnhem. Benieuwd? Ik deel met jullie het programma van het FFA!Arnhem is een creatieve en ondernemende stad boordevol initiatieven en evenementen op het gebied van mode. Modeacademie ArtEZ speelt een grote rol in het ontwikkelen van talenten in de mode. De stad staat in de top drie van Nederlandse steden als het gaat om de werkgelegenheid in de creatieve sector en ook internationaal staat Arnhem bekend om zijn modeontwerpers, industrieel en grafisch designers. Hippe winkels zoals Humanoid, TrixenRees, Arnhem Coming Soon en Sjaak Hullekes zijn in Arnhem te vinden. Het Arnhemse Modekwartier is uniek met ateliers en shops van verschillende ontwerptalenten.


Het festival is al een poosje bezig, maar voor de laatste aantal weken staan er nog veel toffe dingen op de agenda:

Stroom - Cirque de la Liberté

Woensdag 17 juni t/m zondag 29 juni
Met de spetterende circustheatershow Stroom - Cirque de la Liberté wordt er van 17 t/m 28 juni de vrijheid in Arnhem gevierd. Op een unieke locatie - de ASM-haven tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug - geniet het publiek van internationale circusartiesten, Arnhemse muzikanten, theater en mode.

Men’s Saturday

Zaterdag 20 juni
Verschillende ondernemers trekken op deze zaterdag alles uit de kast om mannelijke festivalgangers te verwennen met ultieme mannendingen. Tot nu toe hebben modeontwerper Sjaak Hullekes, denimmerken Score en CHASIN’, huiskamercafĂ© Caspar, t-shirtmerk Okimono en fietsdesigner Herman van Hulsteijn hun deelname aan Men’s Saturday bevestigd.

Private Shopping Night
Dinsdag 23 juni
Tijdens deze exclusieve shopping night wordt men uitgenodigd door de ontwerpers zelf om in eigen huis een kijkje te nemen. In ieder geval doen aan deze avond Sjaak Hullekes en Humanoid mee. Gedurende de avond kan er een kijkje genomen worden in de winkels en verrassen ontwerpers de bezoekers op verschillende manieren.

Arnhemse Stockdagen

Donderdag 25 juni t/m zondag 29 juni
Ruim 75 ontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kan iedereen door heel Arnhem terecht voor stoffen, fournituren, samples en prototypes. Maar ook voor kleding, sieraden, tassen en accessoires van ontwerpers voor mooie prijzen. De stadhuishal van Arnhem zal de hoofdlocatie zijn en vanuit daar kan er via het centrum richting het Modekwartier in Klarendal gelopen worden.

ArtEZ Finals Art & Design

Woensdag 1 juli t/m zondag 5 juli
De ArtEZ Finals Art & Design bestaat uit de afstudeerexposities van studenten Fine Art (schilderen, beeldhouwen etc.), Graphic Design, Fashion Design, DBKV (Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving), Product Design en Interaction Design.

Ga jij ook een bezoekje brengen aan Arnhem en het Fashion Festival?


Follow me on Facebook, Instagram and Bloglovin

No comments

Post a Comment

Accrochable. All rights reserved. © Maira Gall.